Кандидатствай Вход
Кои са най-големите грешки, които картодържателите правят?

Кои са най-големите грешки, които картодържателите правят?

Много са картодържателите, които познават кредитните инструменти и всички останали платежни средства, като успоредно с това и умеят да управляват добре парите си, без да допускат нежелана задлъжнялост към финансовите институции. 

Не са и малко обаче тези картодържатели, които съвсем не са наясно с банковите продукти, лихвите по кредитните карти, кредитите и самите платежни средства. 

Подобни детайли от финансовия пазар са част от ежедневието на всички ни – ние пазаруваме онлайн с дебитни и кредитни карти, използваме онлайн банкиране, мобилни разплащания, електронни портфейли и още разнообразни продукти, които са необходимост в 21-ви век. 

На практика, бъдещето на разплащанията вече e определено в посока безконтактни операции и пазаруване от разстояние, което е напълно очаквано, имайки предвид в колко бързоразвиващ се свят живеем.

Непознаването на разплащателните средства обаче, в частност на кредитните и дебитните карти, може да доведе до много повече от проблеми с пазаруването ви. 

Ако не си запознат достатъчно добре с картата, която ползваш, това най-вероятно ще окаже негативно въздействие върху кредитното ти досие и бъдещата ти надеждност пред финансовите институции. 

Затова можем да ти препоръчаме да обърнеш внимание на най-често допусканите грешки на един картодържател. 

Ако си запознат с подобни лоши практики, ще знаеш и как да ги избягваш и да не допускаш да рефлектират върху кредитната ти история.

Преди всичко, не бива да забравяш, че кредитните карти и не само те, са създадени, за да ти помагат да управляваш финансовите си средства и да разполагаш с повече свобода, когато стане въпрос за парични разплащания.

Една кредитна карта винаги е подходящ инструмент да резервираш хотел, пътуване, самолетен билет или дори да вземеш кола под наем. 

Дебитните карти не могат да се похвалят с подобни плюсове и улеснения, които носят за картодържателите си. 

Затова пък една дебитна карта е удобно и достъпно средство, което ти дава възможност да разполагаш със собствените си пари, управлявайки банковата си сметка. 

Поради ограничените предимства на дебитните карти обаче, на помощ идват кредитните такива. 

Единствено благодарение на кредитната карта, можеш да улесниш резервациите си, дори в чужбина, да ползваш отстъпки при пазаруване, да разполагаш с финансови средства, когато пожелаеш и едновременно с това – да подобряваш кредитната си история. 

Не винаги обаче нещата стоят толкова безпроблемно за тези потребители, които не умеят да управляват картите си правилно, защото точно тогава може да дойде моментът, в който от удобство, кредитната карта се превръща в бреме.

Виж кои са най-често допусканите грешки с кредитна карта, които могат да генерират сериозни последствия.

Кои са най големите грешки които картодържателите правят?

Най-големите грешки с кредитни карти се правят от картодържатели, които до момента не са разполагали с финансови инструменти.

Ето защо, когато взимаш кредитна карта, трябва добре да се запознаеш с всички условия и начин на употреба. 

Таксата, която не бива да допускаш да ти се начислява

Да плащаш такса за закъснение по плащане е огромна грешка и има две основни причини, която ще изтъкнем в полза на това твърдение. 

Първата причина е, че щом ти се налага да плащаш подобна такса, това означава, че си закъснял с дадена вноска по кредитната си карта.

Вече знаеш, че това въобще не се отразява добре на кредитната ти история и няма как да бъде пропуснато да се забележи от някои кредитни институции, особено, ако имаш големи закъснения с кредитните вноски. 

Подобно нещо автоматично се отразява на възможността ти да получаваш кредитни средства за в бъдеще.

Втората причина, поради която плащането на такса за закъснение е грешка, е самият факт, че не си се интересувал от алтернативата да ползваш кредитна карта без подобна такса.

Не си анализирал внимателно лихвения процент

Прибързаните решения могат да доведат до грешки, от типа на кредитна карта с твърде висок лихвен процент. 

Ако не си проучил внимателно пазара и различните предложения, то е доста вероятно да се сдобиеш с кредитен инструмент, който е неподходящ за теб и твоя начин на живот. 

Може да се учудиш, но не са малко картодържателите, които не анализират стандартните лихви по кредитни карти и просто избират дадено платежно средство, без оглед на фактическите разходи, които то ще генерира.

Всъщност много са хората, които дори не могат да осмислят какво означава даден процент лихва и не знаят как да си представят лихвения процент в парични изражение

Точно затова, не бива да допускаш грешката, да подписваш дадено споразумение, без да си наясно с всеки един детайл от него. 

Не забравяй, че е изключително полезно за теб и дори – задължително, да задаваш много въпроси, когато ти предстои подписване на договор за кредитна карта.

Смяташ, че кредитната карта служи само за ползване на „пари под наем“

Голяма грешка е да мислиш, че кредитната ти карта служи единствено за спешни разплащания с финансови средства, осигурени от кредитната компания. 

На практика, повечето американски картодържатели държат основно на бонусите и добавената стойност, която се дава от финансиращата компания, а не толкова на самия кредитен лимит.

Отстъпките при пазаруване, промоционалните кампании и разнообразните бонуси са основен фокус при много кредитни карти. 

Старай се да избягваш големите грешки, които потребителите правят с кредитните карти и използвай този финансов инструмент в твоя полза. 

За целта е важно да избереш карта, която отговаря на нуждите ти. 

Без значение към какъв тип потребители са ориентирани, редица кредитни карти залагат именно на интересни и полезни предимства, с които да печелят клиенти. 

Бяла Карта също е кредитно средство, което може да се нареди сред модерните кредитни карти в страната ни. 

Благодарение на Бяла Карта можеш да теглиш пари в брой от банкомат в България без такса.

Потребителите на кредитна Бяла Карта могат да участват в различни промоции и да печелят страхотни награди, предоставени от Аксес Файнанс

Това са само част от плюсовете на кредитна Бяла Карта, които я превръщат в необикновена карта на българския пазар.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш