Кандидатствай Вход
Защо плащанията с кредитни карти са по-добър вариант от кеш плащанията?

Защо плащанията с кредитни карти са по-добър вариант от кеш плащанията?

Кредитните карти стават все по-популярно средство за разплащане, измествайки традиционните плащания в кеш. И за това си има редица основателни причини. Със сигурност можем да кажем, че кредитните карти гарантират много по-бързи, удобни и сигурни разплащания. 

Освен това те предоставят допълнителни преимущества и екстри, сред които подаръци и специални отстъпки при пазаруване. Поради тази причина има хора, които предпочитат дори при плащане за ежедневни покупки да използват кредитна карта, а не плащат с пари в брой или дори със своята дебитна карта. 

В следващите редове ще отбележим някои важни аспекти, ясно показващи защо плащанията с кредитни карти са по-добър вариант от кеш плащанията.

Защо плащанията с кредитни карти са по добър вариант от кеш плащанията?

Кредитните карти предоставят повече сигурност 

В днешно време за съжаление кражбите и посегателствата върху личното имущество се увеличават. Места като летища и молове например, където се събират множество хора едновременно, особено благоприятстват подобни недоброжелателни актове. 

В този смисъл е до известна степен  рисковано да носиш значителни суми пари в брой, когато ги посещаваш. Кредитната карта е значително по-удачна и сигурна опция. Дори и да бъде открадната, ти имаш възможност да реагираш веднага, за да избегнеш всякакви щети. 

Едно обаждане до съответната компания с молба кредитната карта да бъде блокирана е достатъчно, за да я направиш напълно неизползваема.

Кредитните карти имат повече приложения 

Онлайн пазаруването се практикува все повече поради голямото разнообразие от артикули и изключително изгодните оферти, които могат да се намерят в мрежата. При онлайн пазаруване обаче няма как да използваш пари в кеш.  Така че ти остава да избираш измежду кредитна и дебитна карта. 

Но дебитната карта е директно свързана с твой банков акаунт, което създава по-голям риск от източване на лични средства. Затова изборът на инструмент за онлайн пазаруване съвсем естествено се насочва основно към кредитната карта. 

Онлайн пазаруването с кредитна карта е изключително лесно и удобно, и ти позволява не само да закупуваш дрехи, обувки и други артикули, но и да правиш посредством мрежата резервации за хотели или полети.

Кредитните карти носят допълнителни придобивки

Редица кредитни компании използват бонусни системи, за да възнаграждават своите верни клиенти. При събиране на необходимите точки въпросният клиент може да получи подарък или пък по-добри условия за пазаруване. 

Притежателите на кредитна Бяла Карта например имат възможност да я използват и като клубна кредитна карта. Клубна кредитна карта, с която да се разплащат в широка мрежа от партньорски обекти и да получават постоянни намаления и промоционални оферти.

Кредитните карти са идеални за пътувания 

Кредитните карти наистина са най-подходящият за използване финансов инструмент по време на международни пътувания, свързани с професионални или лични поводи. 

Независимо на какви места в съответната страна ще се разплащаш с тях, кредитните карти ти носят повече бързина, сигурност и удобство. Разбира се, когато избираш своята, трябва подробно да се запознаеш с предлаганите на пазара кредитни карти и техните условия. Тогава, избери точната за себе си.  

В случай, че търсиш точната кредитна карта, която да носиш със себе си винаги по време на подобни пътувания, ти препоръчваме да заложиш на кредитна Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и се приема във всякакъв тип търговски обекти в България и чужбина. 

Кредитните карти позволяват връщане на покупки 

Нерядко се случва да открием, че купена от нас стока или артикул е с някакъв дефект или пък не отговаря на дадените в  описанието характеристики. Разбира се, в подобна ситуация е нормално всеки човек да иска да върне съответната стока обратно на търговеца и да си вземе парите обратно. Дали ще успее да направи това обаче? 

Шансовете му определено са доста по-големи, ако е извършил покупката чрез своята кредитна карта. Голяма част от кредитните карти на пазара осигуряват допълнителни гаранции при закупуване на артикули или резервиране на места за полети. 

Тези гаранции са изцяло в полза на потребителя и защитават вложените от него средства, както и правото му да получи в замяна желаната стока или услуга.

Кредитните карти повишават кредитния рейтинг

И не на последно място, правилната употреба на кредитната карта несъмнено ще доведе до повишаване на кредитния ти рейтинг. А това има огромно значение за бъдещите ти перспективи във финансов и дори житейски план. 

Добрият кредитен рейтинг спомага за получаване както на по-изгодни условия при кредити за апартамент или кола например, така и на специални намаления при покупката на разнообразни финансови и застрахователни продукти. За да го постигнеш, трябва само да използваш разумно своята кредитна карта и да изплащаш навременно и коректно всички вноски, свързани с нея.

Кредитна карта Бяла Карта е способна да ти гарантира редица ползи и преимущества, които ще направят ежедневието ти много по-лесно и приятно.  

Кредитна карта Бяла Карта няма такса при при плащане на ПОС и онлайн. Тя е изгодна и за тези, които предпочитат пари в брой, защо няма такса за теглене от банкомат в България. 

От достъп до свежи финансови средства от всяка точка на света и максимална сигурност при разплащане до получаване на различни отстъпки и намаления при пазаруване от партньорски обекти. Кредитна Бяла Карта е твоята кредитна карта, която се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш