Кандидатствай Вход
Счупена кредитна карта  - какво да направя?

Счупена кредитна карта - какво да направя?

Макар и устойчиви, пластмасовите карти могат лесно да се повредят или с времето, или при други обстоятелства - изпускане, счупване и друго. 

Имай предвид обаче, че драскотините, петната и счупванията могат да направят кредитната ти карта неизползваема както при безконтактно плащане, така и при тегелен на пари в брой. 

Повредите на лицевата страна на картата, като например на името или номера, също могат да затруднят използването ѝ.

Ако пък чипа или магнитната лента бъдат повредени, картата става неизползваема. При счупване, гарантирано няма да можеш да извършваш физически плащания с нея. 

Единствения вариант, в който ще можеш да използваш силно повредена или счупена кредитна карта е да можеш да разчетеш името, номера и CVV кода, за да извършиш онлайн плащане. 

Повредена или счупена кредитна карта - какво да направиш?

Ако попаднеш в ситуация, в която твоята карта е повредена или счупена, можеш да предприемеш някои действия, които имат потенциала да решат или предотвратят проблеми. 

Почисти картата си

Един от начините да намалиш въздействието на дребните повреди върху картата е да я почистиш. Понякога, някое петно или прашинки могат да създават проблем при използването на картата. 

За да го направиш, използвай леко влажна микрофибърна кърпа или влажна кърпичка, с която внимателно да отстраниш натрупаната мръсотия от картата си. Ако почистването е с влажна кърпичка, остави картата да изсъхне на въздух или подсуши с друга мека кърпа.

Поддържайки картата си чиста, можеш да предотвратиш по-нататъшни повреди и да удължиш живота на пластиката. Дори да няма забележими петна, не е лошо да я дезинфектираш кредитната си карта от време на време. 

Свържи се с картоиздателя 

Ако твоята кредитна карта е повредена, за да получиш нова, трябва да се свържеш с компанията, с която имаш договор. Те следва да ти дадат инструкции да унищожиш кредитната си карта, както и процедурата по получаването на нова. 

Би трябвало новата карта да е без промяна на условията, а старата да стане неактивна. 

Подсигури финансите си

След като получиш новата карта, важно е да унищожиш старата по подходящ начин. 

Можете да използваш шредер или да нарежеш картата на малки парченца. Важно е да се увериш, че всяка информация, която може да идентифицира теб или картата е недостъпна.

Правилното изхвърляне на кредитната карта повишава защитата на личните ти данни.

Предпази се от неприятни ситуации - добави картата си в електронен портфейл

Счупването на кредитната ти карта може да бъде неприятно преживяване, но има стъпки, които можеш да предприемеш предварително, за да се предпазиш от евентуални неприятни ситуации. Един от начините да се предпази от това е като дигитализираш кредитната си карта и я добавиш към цифровия си портфейл. 

Вече повечето картоиздатели предлагат тази функция. По този начин можеш да реагираш, ако трябва да направиш плащане, но пластиката е счупена.

Електронните портфейли може да повишат сигурността на картата ти с допълнителните защити, с които разполагат. 

Като дигитализираш кредитната си карта и я добавиш към такъв портфейл, можеш да се защитиш от неприятни ситуации, в случай на счупена кредитна карта например. 

Избери Бяла Карта

Ако търсиш кредитна карта, която предлага висока защита срещу загуба или кражба, помисли дали да не кандидатстваш за  дали да не кандидатстваш за Бяла Карта.

Тя има мобилно приложение и онлайн профил, в които можеш да проследяваш трансакциите, направени  с картата, но и да я блокираш и активираш при нужда. Всичко става за секунди.

Това може да бъде от ключово значение, ако картата ти е открадната, счупена, изгубена или забележиш неоторизирани трансакции. 

Освен това, Бяла Карта се стреми да предоставя на своите клиенти отлично клиентско обслужване. Доказателство за това е високата оценка на потребителите 4.8 от 5 звезди, дадена в независимата платформа за клиентски ревюта eKomi. 

Екипът на Бяла Карта е на разположение на своите клиенти и при нужда винаги са готови да съдействат. Всички тези възможности са само част от причината да избереш Бяла Карта за своята кредитна карта. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш